Veelgestelde vragen:

Hoe en waar kan ik kennismaken met de opleidingen/trainingen van Essentiehuis?
Regelmatig organiseren wij proeverijen waarin je met een kleine groep kunt kennismaken. Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Heb je een groep van minimaal 4 personen, dan kun je ons uitnodigen voor een proeverij. Je kunt dat aangeven middels het contactformulier. Klik hier om naar het contactformulier te gaan
Hoe en waar kan ik mij aanmelden voor een opleiding of training?

Je kunt je aanmelden voor een opleiding/training via het inschrijfformulier.
klik hier voor het inschrijfformulier. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen als je je wilt aanmelden: info@essentiehuis.nl of 06-39142755.

Kan ik ook een persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen?

Je kunt altijd een persoonlijk, telefonisch of online gesprek aanvragen. Neem dan even telefonisch contact op: 06-39142755 (Hans)

Wat betekent CRKBO?

Wij zijn geregistreerd bij het CRKBO voor onderwijsinstellingen.
Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.
Wij zijn ingeschreven in het Register Instellingen.
Een belangrijk voordeel van deze registratie is dat wij niet BTW-plichtig zijn waardoor de tarieven lager zijn.

Kan ik ook alleen het eerste jaar doen?

Het eerste jaar is een afgerond geheel. Je kunt er daarna voor kiezen om nog een tweede en eventueel een derde jaar te doen maar dat is facultatief.

Waar vind ik de tarieven voor de opleidingen/trainingen?
Waarom is er verschil tussen zakelijke tarieven en particulier?

Er is verschil in de tarieven omdat de kosten voor werkgevers gemakkelijk aftrekbaar zijn en omdat er vaak budgetten zijn voor opleidingen. Omdat we CRKBO geregistreerd zijn hoeven we geen BTW te berekenen.

De opleidingen zijn meestal met overnachtingen. Kan ik ook thuis slapen?

De overnachtingen zijn in principe onderdeel van het programma. Zo creëer je rust voor jezelf en blijf je in verbinding met de groep. Het effect van de leerstof werkt nog door kan kan hierdoor beter integreren. De meeste mensen beschouwen de weekenden ook als een retraite.

Zijn de accommodatiekosten inbegrepen?

De kosten voor de accommodatie en de maaltijden zijn altijd inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Wat is inbegrepen in de tarieven?

In de tarieven zijn alle opleidingskosten alsmede de kosten voor de overnachtingen en de maaltijden inbegrepen evenals het lesmateriaal, tenzij anders vermeld.

Krijg ik ook een bewijs van deelname of een certificaat?

Aan het einde van elk leerjaar ontvang je een certificaat wanneer je alle modules hebt gevolgd.

Ik zie dat de training/opleiding al is gestart. Kan ik nu nog meedoen?

Helaas kun je niet meer instromen in een opleiding/training die al begonnen is. Als je lang moet wachten op de eerstvolgende mogelijkheid neem dan even contact op. We kunnen je dan op een wachtlijst plaatsen en bij voldoende deelnemers kunnen we misschien eerder starten ofwel we plannen een of meer overbruggingsbijeenkomsten.

Waar vind ik de data van de training/opleiding waarin ik interesse heb?

Alle data vind je in onze agenda. klik hier voor de agenda

Wat is de studiebelasting voor de opleiding EssentieCoaching?

De opleiding EssentieCoaching bestaat uit 2 jaren met vijf driedaagse trainingen per jaar al kan ook na het eerste jaar worden afgerond. Deze training omvat per jaar 40 dagdelen voor het volgen van de training met extra uren voor coaching, intervisie, supervisie en zelfstudie; in totaal  262 studiebelastinguren (sbu).

Tijdens de training wordt materiaal aangereikt om tussen de opleidingsblokken in het geleerde te verwerken, te verdiepen en te integreren (handleiding en boekenlijst, 100 sbu)). In de supervisie wordt het geleerde geoefend en uitgewisseld. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat ze tussentijds deelnemen aan een intervisiegroep van minimaal 4 personen ( 16 sbu) en bovendien dat ze eenmaal supervisie per leerjaar (8 sbu) ontvangen privé of in een kleine groep.

Er is nog een derde jaar waaraan kan worden deelgenomen. Deze opleiding omvat 20 dagdelen en extra uren voor coaching, intervisie, supervisie en zelfstudie, totaal 131 studiebelastinguren (sbu).

Ik wil mijzelf als coach vestigen. Kan dat met de opleiding EssentieCoaching?

De opleiding EssentieCoaching is een opleiding om je deskundigheid te bevorderen. We gebruiken het woord coaching om aan te duiden dat we verdiepende methodiek onderwijzen in hoe je met mensen werkt. De basis methodiek is Het direct ervaren. Daarnaast leer je hoe je mensen vanuit de diepere laag van de ziel kunt begeleiden. Je leert mensen om zelf te groeien, zelf te helen, zelf een eigen bestuurskracht en essentie te vinden. Aangevuld met algemene basiskennis op het gebied van coaching kun je de leerstof  inzetten in je praktijk. Op de website www.essentiecoaches.nl kun je je aanmelden als essentiecoach indien je tenminste voor de eerste twee leerjaren certificaten hebt verkregen.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op via e-mail: info@essentiehuis.nl of telefonisch: 06-39142755 (Hans)