Mijmerend over de afgelopen periode komen er herinnering boven.

In een korte tijd ‘’raast’’ het Coronavirus over de wereld. Ik hoor verhalen van mensen die zomaar uit het niets van gezond-zijn veranderen naar patiënt-zijn en heel ziek worden met een heftigheid die niet tegen te houden is. Als ik de beelden zie van patiënten op de IC en de verhalen hoor van dierbaren van de ernstig zieke mensen en de onmacht die ervaren wordt, raakt mij dat diep.

Het herinnert mij dagelijks aan de situatie die ik precies 7 jaar geleden meemaakte. Ook ik belandde zonder dat ik er besef van had op de IC. Door verschillende complicaties na een hartinfarct raakte ik in een coma waarin ik 14 dagen bleef. Een bijzondere ervaring met hoogte- en dieptepunten. Een periode waarin ik op het randje van leven en dood balanceerde. Waar ik donker en licht meemaakte. Waar ik gevoeld heb dat ik voor het leven heb gekozen en daartoe ook de kans heb gekregen. Dagelijks voel ik dankbaarheid dat ik deze periode doorleefd en overleefd heb.

Wat heeft deze IC ervaring nu te maken met EC ( EssentieCoaching)?

EssentieCoaching heeft me geleerd en me bewust gemaakt dat er altijd verbinding is met alles wat er is. Dat de verbinding van mensen om me heen, en verder weg, mij de weg terug hebben gewezen. Dat de kring van mensen, zelfs die mij niet kenden, een ‘web van draden’ geweven hebben dat mij gedragen heeft en vertrouwen gaf. Een web waarin de liefde meegeweven is die de levenskracht voor mij bevestigt, zo sterk dat ik dat nooit vergeet.

Kern voor mij is dat de EssentieCoaching vaardigheid en kennis doorgeeft hoe belangrijk het is om alles wat er is aan te gaan als dat erom vraagt. De pijn en de vreugde, het donker en het licht, het zichtbare en het onzichtbare, en grauwheid en de kleur…

De mogelijkheid om daardoor steeds weer het midden, de balans terug te vinden in het leven is oneindig groot en werkelijk. Hierdoor kon ik echt voelen: Ik ben en Ik blijf.

Ik heb de kracht ervaren hoe het is om het geleerde toe te passen in mijn leven. Ik hou ervan om me in te zetten om dit door te geven. Vanuit een steeds levendige, zichzelf ontwikkelende organisatie. Vanuit bewustzijn, beweging en groei.

Wilma van Leeuwen-Bikker