Opleiding EssentieCoaching: basisjaar, verdiepingsjaar, derde jaar

Opleiding EssentieCoaching

De kern van ons aanbod zijn de twee opleidingsjaren EssentieCoaching®: het basisjaar en het verdiepingsjaar.  De opleiding biedt de mogelijkheid om je eigen (beroeps)houding, effectiviteit, eigenheid en handelingsrepertoire te verdiepen en te verrijken.

In 2017 wordt voor het eerst een derde opleidingsjaar aangeboden. Het is een meesterschapsjaar, waarin we enkele thema’s verder uitdiepen.

In het basisjaar maken we kennis met de kernbegrippen en methodieken van EssentieCoaching®.  De training bestaat uit vijf weekenden van drie dagen, vanaf vrijdagochtend 10:00 uur tot zondagmiddag  ca. 16:00 uur. Elk weekend staat in het teken van een thema.

Module 1: Integratie van verschillende kenvermogens van een mens, het denken, voelen en willen.

Module 2: Van moeten naar willen en mogen

Module 3: Contact en grens, vermogen van een mens om zowel zich te verbinden als autonoom te blijven

Module 4: De polariteiten. het eigen maken van de kant die minder vanzelfsprekend aanwezig is in je leven.

Module 5: Identiteit, loslaten van identificaties en leven en werken vanuit je essentie.

Steeds werken we door middel van het zelf ervaren. We oefenen werkwijzen met elkaar. We behandelen essentiële concepten en methodes, elke dag zijn er meditatieve en lichamelijke werkvormen.

In het tweede jaar, het verdiepingsjaar geven we de mogelijkheid tot het leren uitoefenen van het beroep van EssentieCoach of het toepassen van EssentieCoaching® in je eigen werkveld.

Module 1: Begeleiden vanuit de verschillende lagen van aanwezigheid

Module 2: Stoppen met doorgaan, stoppen van de overlevingsmechanismen

Module 3: Omkeren en her-creëren. Stoppen voordat je in je patroon van handelen schiet

Module 4: Creatieve leegte, leven vanuit pure potentie

Module 5: Overgave aan je levensstroom

“Hoe moeilijk de omstandigheden in onze biografie ook zijn, het is de uitdaging van je leven om je ’thuis’ weer terug te vinden in die voortdurend veranderende levensstroom.” Lenne Gieles

Het derde jaar

Thema’s die in dit jaar behandeld worden zijn:

Voor het denken blijven; Relaties en sexualiteit; Omgaan met de verschillende vormen van emoties, waaronder schuld en schaamte; Teleurstelling als kracht; Slachtofferschap en creatorschap.

Praktische informatie

We verzorgen de opleiding met een team van minimaal 2 trainers en co-trainers. De groepen bestaan uit 12-16 mensen. We verblijven in Meeuwenveen te Havelte, een mooie natuurlijke omgeving. De opleiding is CRKBO geaccrediteerd en wordt erkend als nascholing door verschillende beroepsverenigingen. Zie ‘Erkenning’.

Voor eerstvolgende startdata, de schema’s van weekenden en de prijzen zie ‘Data en prijzen’. Om te ‘proeven’ aan onze werkwijze, zie ‘Uitgangspunten

Voor meer  informatie en opgave kun je ons ook mailen: info@essentiecoaching.nu of bellen 06-39142755.

2014 - 2023 Copyright Essentiehuis - Opleidingen voor professionals