Workshops

Workshop EssentieCoaching voor jongeren.

Regelmatig organiseren we een workshop speciaal voor jongeren met verschillende thema’s. In een veilige bedding krijg je oefeningen aangereikt die je bewust maken van ongewenste mechanismen. Je leert om beter contact te maken met jezelf om zo meer vanuit je eigen innerlijke kracht te kunnen leven en werken.

Reacties van deelnemers:

Aan het weekend heb ik enorm veel gehad. Het heeft me veel energie gegeven en het was voor mij heel leerzaam om inzicht te krijgen in bepaalde dingen en ik vond het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen.
Hopelijk komt er snel een vervolg! 
Bedankt voor alles.
M.

Afgelopen weekend heb ik als zeer fijn ervaren. Het weekend heeft mij nieuwe inzichten gegeven over het in contact zijn met mijzelf en over het contact met anderen. 
Het aan de slag gaan met de verschillende scenario`s (afweermechanismen), het ‘gouden lijntje’ en het bolletje hebben mij geleerd meer bij mij zelf te blijven. De oefeningen die in het weekend voorbij zijn gekomen zijn daarnaast goede hulpmiddelen om ook zonder jullie directe aanwezigheid gewoon te Zijn (en te blijven). 
S.

Het was een warm, open, helder en intens weekend waar ik ontzettend veel geleerd en gedeeld heb. Zelfs na het weekend ben ik er nog zo veel mee bezig. Er is echt wat teweeggebracht! Ik kijk uit naar weekend nummer 2…
A.

Praktische informatie

Het thema is telkens anders. De laatste keer was het thema : Diversiteit in jezelf. Hoe krijg ik meer stuurkracht?

Datum :   ergens in 2107, data nog niet bekend.
Plaats: Deventer
Leeftijd: 18 tot ca. 35 jaar.
Kosten : € 70,- /€ 90,- (naar draagkracht) per persoon, inclusief eenvoudige maaltijden.
Informatie en opgave via:  info@essentiecoaching.nu, of telefonisch 06-39142755

Workshop Aanwezig zijn

Hoe vaak ben ik er me van bewust dat ik met mijn gedachten ergens anders ben. Wat is dat aanwezig zijn? Wat doe ik waardoor ik niet meer aanwezig ben? Bewaar ik aanwezigheid alleen voor speciale gelegenheden?  Bijvoorbeeld als ik mediteer, als ik stil ben, in de natuur?

Kan ik ook aanwezig zijn bij de dingen die ik dagelijks doe? We verkennen in deze workshop de verschillende vormen van aanwezigheid en ervaren dat aanwezigheid de basis is van aandacht geven. We ervaren de sterke werking van aanwezigheid bij het werken met mensen (klanten, dierbaren, kinderen)

Workshop Stoppen met Doorgaan

Misschien ken je het wel; het gevoel dat je geleefd wordt, dat je van het ene in het andere rolt, werk, familie, belangrijke zaken, leuke afspraken, zelfs tijd voor jezelf. Maar toch… het bevredigt niet, je blijft moe en je zou willen dat het anders kon maar je weet niet hoe.

Stoppen lijkt zo makkelijk, maar is dat vaak niet. Angst voor wat er dan gebeurt weerhoudt ons. Je weet niet wat je tegenkomt. Een repeterend verhaal van oude patronen en gedachten blijft in stand. Dus blijf je doorgaan in hoe het was.

In deze workshop spreken we je vermogen aan om te stoppen. Niet perse een groots en meeslepend stoppen met je baan, je project of zelfs je relatie. Nee, allereerst een stoppen in jezelf. Stoppen met doorgaan. Klein en subtiel. Er komt een kleine kier in die doormalende werkelijkheid. Even ruimte voor ‘stilstaan bij’: voelen wat er werkelijk gaande is, weer in vrijheid kijken naar je zelf. Je ervaart de spanning én jouw vermogen om daarin keuzes te maken. Zo ontstaat er ruimte voor nieuw leven. De energie gaat weer stromen.

“Weerstand is als een dikke jas die je aantrekt omdat het gisteren zo koud was.” (Lenne Gieles, 2009)

 

Workshop Innerlijke Balans in Leven, Werk en Relatie

Het thema waar het in deze workshop om gaat is balans. Hoe (her)vind je die en waar raak je het kwijt? Je onderzoekt verschillende aspecten van jezelf en hoe jij je daarin voelt. Welke kwaliteiten heb je sterk ontwikkeld en welke gebruik je veel minder? Waar wordt disbalans voelbaar? We zijn gewend te kijken vanuit de dualiteit; je bent óf het ene, óf het andere. Maar kan het ook allebei? In het openen van de verscheidene polen, kom je weer in het midden. Nieuwe, vaak onverwachte, mogelijkheden om krachtiger het hoofd te bieden aan de uitdagingen van alledag dienen zich aan.

In de middag focussen we op de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in jezelf. Een krachtige metafoor om je doen en laten vanuit een ander daglicht te bezien. Dat roept nieuwe vragen op. Zijn de oude denkbeelden nog wel valide? Of kun je vanuit een nieuwe richting aan de slag om de balans in jezelf te verstevigen? Om jouw midden te (her)vinden?

In het midden ben je vrij en open. Daar wordt het én / én in plaats van
óf / óf. Daar heb je het roer weer ontspannen en stevig in handen.

Een verdiepende en dynamische workshop voor mensen die de balans in zichzelf willen (her)vinden.

Quotes van deelnemers:
Ik voel mij een completer mens! (v)
Er was een mooie opbouw van lichaamswerk en in contact komen met je kern, naar het
meer coachende deel tussen de deelnemers onderling. Ik heb er echt iets aan gehad. (m)

Praktische informatie voor alle workshops:
Datum: nog nader te bepalen. Bij interesse kun je je alvast opgeven via info@essentiecoaching.nu.
Plaats: Het Ontwikkelhuis in Bussum
Tijd:       Van 10-16 uur.
Voor de lunch wordt gezorgd.
Prijs: Zakelijk € 135,- excl. BTW
Particulieren € 95,- incl. BTW
ZZP’ers € 95,- excl. BTW
Voor meer  informatie en opgave kun je ons ook mailen: info@essentiecoaching.nu of bellen 06-39142755.
Toegankelijk voor mensen die de opleiding EssentieCoaching® hebben gevolgd, en zij die dat (nog) niet hebben gedaan.

 

2014 - 2023 Copyright Essentiehuis - Opleidingen voor professionals